Malo sam ljuta ovih dana, jer mi se čini da nisam baš normalna. A to nije prihvatljivo, jer ja celog života tvrdim da sam ja najnormalnija osoba koju znam i da sam toliko obična da je to ljudima neobično.

Prvo, imala sam dodir sa televizorom proteklih nedelju dana, tu i tamo sam uhvatila neke vesti i shvatila da od trenutnih političkih figura, zdravorazumski gledano ja treba da najviše poštujem Tomu Nikolića sada. A to ne treba da bude normalno u mom životu. Da pojasnim, ako gledamo od pre koliko dana kada se finalizovali izbori, čovek je rekao jednu stvar i tu stvar je ispoštovao. Svi ostali, su uspeli da zaborave šta su rekli (primer: neću da budem premijer nikako – ipak hoću). I ne samo to. I to nije normalno, i ja neću tako nešto da mislim.

Ko je shvatio šta sam ovde htela da kažem, shvatio je. Ko nije, neće. Ne mogu posle da se raspravljam po komentarima.

Drugo, posao. Plakaću, majke mi. Ove godine punim jebenih 28 godina, a mama i tata mi još uvek pomažu. Kada ću ja biti u stanju da pomognem mom fiktivnom detetu, kada nisam u stanju sebi da pomognem?
Ne postoji konkurs, sajt za zapošljavanje koji ja ne prevrćem dvesta puta dnevno. Kontam da me neke firme znaju samo po imenu i da mi se smeju. I to pričam samo o privatnim firmama.

Državne, u mom slučaju – većinom škole, rade po ovakvom principu. Pre 2 – 3 meseca zovu mene sa Zavoda i kažu mi da ta i ta škola traži pedagoga. Ja padnem u nesvest od neverice, daju mi broj telefona da se javim sekretaru škole. Ja se javim, ljubazno me obaveste da im pošaljem CV jer direktor želi da pogleda sve nas koji smo na Zavodu iz te opštine. Pošaljem, i naravno ništa. Ali, evo, pre par dana, znači posle toliko meseci, izašao je zvanični konkurs za to radno mesto. Da se prijavim, ne pada mi na pamet, jer je još pre dva meseca neko krenuo da radi tamo, i sada se izbacuje konkurs samo da se potvrdi.

Nemam, bre, ja toliko para da trošim na preporučena pisma i povratnice. Znate li vi, da žena koja mi overava dokumenta u opštini, već tri godine, kada je moja majka poslednji put otišla, rekla NIJE MOGUĆE DA JOŠ UVEK NIJE NAŠLA POSAO?!
I pitam ja vas, da li sam ja normalna? Je li vi meni verujete, da iako dajem sve od sebe, prijavljujem se stalno, ne gubim vreme, volontiram i stičem iskustvo, zovem sve žive i davim za neku vezu, jednostavno više nemam nade da ću ikada naći posao.
Samim tim, nemam nade da ću ikada moći da organizujem život, da nekada imam porodicu, daleko bilo stan, i onda kada mi jednog dana umru roditelji, jer jebi ga, ostareće i to je normalno, umreću i ja od gladi jer nemam od čega da živim.

I sad vi meni kažite, šta ja jebeno da radim? Kada dajem sve od sebe, a i više, ali jednostavno nemam VEZU. Šta ja da radim?