Ćale je moj jutros napravio taktičku grešku i ušao u moju sobu sa rečenicom ”Pogle’ kako lepo napolju, prava zimska idila”.

Ja sam kao iz topa krenula da arlaučem da nije zimska idila, da to ne može da bude lepo, da je to sneg, kako se on USUĐUJE da uđe u moju sobu i da kaže da je zima lepa.

A stvarno bre ljudi, ova zima previše traje. Ne mogu više, psihički ne mogu da je podnesem. Kako ustanem i vidim ovu belinu, meni se plače.

Još sad ovi smetovi što padaju, pa više ni fizički ne možeš da podnese. Nema gde ni kako da se hode. ‘Ladno preko zgrada mogu da se popnem, misleći da su brda.

Eto juče, ja mislila malo da izađem, nešto mi se ljubilo, pa da nađem nekog da se strnđam, sve sam se sredila, ali sneg mi malo prejebao mejk ap, al’ opet nema veze jer su ionako svi mnogo ružni. A posle svih tih ružnih ja se vraćam po snegu, a onaj JOŠ pada.

Pada ludak, boli njega, staza nema nigde, idem po putevima delimično raščišnjenim, izbegavam pijane taksiste da me ne zagaze i kerove koji razvlače decenijsko đubre iz kanti koje nisu ispražnjene tih istih decenija.

Da rezimiramo. Sneg. Hladno je. MNOGO je hladno. Mi nemamo grejanje, tako da je to još jedna stavka na stranu protiv. Sneg je mokar. Ide pod hladno i nema grejanje, jer nemamo gde da se sušimo. Beo je. Ne vidim dobro, smeta mojim dioptrijama. Sneg, mnogo je napadao, nemogućnost normalnog kretanja. Utiče na fizičko i psihičko stanje. Baca me u depresiju. Ne želim da izlazim iz kuće. Uništava mi socijalni život. LENJA sam. Nemam volje niti želje da bilo šta uradim. Samo bih hibernirala kao medved.

I tako. Zimska idila, sutra malo!