Ja psujem. Mnogo. Svako ko ja sa mnom razgovarao biše od dva minuta može to da potvrdi. Meni psovanje kao treptanje. Niti imam pojma to da radim, niti mogu bez toga. Ozbiljno, ne foliram se. Ranije dok sam još obraćala pažnju na to šta mi ljudi kažu, pa kao mnogo psujem, nije lepo, rekoh da se korigujem. Pokušala sam. Nekako, nije isto. Ne mogu bre da dočaram emocije kako treba – ljutnju, zbunjenost, bes, sreću, tugu… ne ide.

Opet me kritikovali u poslednjih nekoliko dana, par različitih osoba. Pa rekoh da se posvetim tom fenomenu. Ovde, barem u ovoj zemlji Srbijici, ja ne znam ko psovke shvata ozbiljno. Kad mi neko kaže ”jebem ti mater” , ja ga ič ne shvatam ozbiljno. Niti zamišljam tu scenu u glavi, niti se nađem uvređenom. Niti razumem kako neko može da mi se drvi na jebemtimaterdatijebem kad istovremeno izgovara najgoru od svih psovki (koju ja zaista ne koristim)-detetijebem. Da jebem ja tebi narod koji takvu psovku može da izmisli.

A i ozbiljno. Većina psovki u našem narodu su vezane za neki sex. I kao to treba da bude nešto ružno, što meni, po defoltu u mojoj glavi nije. Što može da vodi to toga da se ovaj narod sablažnjava od dragog nam sexa, na svim poljima, o tome može da piše, a i pisala nam draga Mahlat.

E sad. Kad upotrebljavati psovke. Imala ja i tu kritiku. Ne mogu tako svugde da govorim. NARAVNO da ne govorim tako svugde i sa svima. Pa majku mu, imam ja neku meru. U svojoj sobi, sa svojim prijateljima, na svom blogu, fejsbuku mogu da psujem kol’ko ‘oću! I ‘oću. U školi, na fakultetu, na poslu, u pozorištu (koje nemamo ovde, baj d vej) ne psujem.

U stvari mnogo me sve to nervira, ta fama oko psovki. Kao to je ružno. Možda i jeste. Meni nije. Ali mi nekako licemerno. Kao šta, uvrediš se? Stvarno? Ozbiljno? Ako se ozbiljno uvrediš, evo, neću pred tobom više da psujem. Obećavam.

A tek argument da nije lepo žensko da psuje, mi ide na živce. Ako je već to nešto ružno i nađeš se uvređenim, treba da se uvrediš i kad te psuje i muško i žensko. Dalje ? Nema. Ne mogu se setim.

Ali, ozbiljno bre ljudi. Neko ti kaže yebise i ti treba se naljutiš?! Ja ne. Hvala mu.