I tako sam ja otišla za Bege, kao da pripremim teren za moje buduće preseljenje, al’ u stvari nisam, malo sam vas slagala, otišla sam na SW konvenciju, al’ malo kasnije o tome.

A i da mi dupe vidi put. A i da ne poludim u Boru, jer sam zamalo umrla od neživota.

I nema šanse da vam ovaj post napišem u mom stilu ”Kako sam provela letnji raspust” jer nećete živi ostati dok ga pročitate. Jedva sam ja preživela.

Tako da ću maksimalno skratiti.

I po tezama, svakako

– Stigla u Bg i ubila struju. Siobhán se zezala na twitteru kako prati vesti ceo dan da vidi koja će katastrofa biti izazvana mojim dolaskom u Bg, i što je najgore bilo tako. Uđoh u Bg, pošaljem tvit – Hide yo kids, hide yo wife, ja stigla u Bg, i samo krene tviter da se guši kako je više od pola grada ostalo bez struje. Coincidence? Recite sami.

– Zbog toga sam kasnila u startu i odmah odjurila da spremim hranu koje sam kao seljače iz provincije (što i jesam) secala sa sobom da jedem po kućama i autobusima.

– Sela na bus i zaputila se na drugi kraj grada kod drugarice Mahlat. Pričale bez prestanka. Ne zna se koja je gora kad se nas dve u’vatimo. Upoznala zeca, evo ga dole. Još treba da se goji za paprikaš. :P

– Izvukla je iz kuće da krene sa mnom na ono tviteraško druženje. Imale logistički problem zbog cigareta, problem rešen. Mahlat imala pune ruke posla, o tome ste mogli čitati ovde. Ja zasela sa mojom tviter simpatijom Sad Clown, koga napokon upoznah. Ukus mi je besprekoran, samo da znate, on je fantastično ljudsko biće. Ogovarali malo tu i Siobhán. Upoznaćemo je jednog dana, verujem ja :P

– Upoznala još ljudi, super ljudi, silne sam izpromašivala jer sam bila očarana mojom simpatijom. Srela i koleginicu sa faksa koju nisam videla dve godine. Našla drugaricu koja me oduševila – Jelena Ban, koja ima planove da me u sledećem dolasku smesti s druge strane reke, znamo ona i ja zašto. Treba je znati, ona je frajer.

– Malo svratila do studentskih žurki. Nije to više za mene, em ne pijem, em ne mogu loše bendove koji sviraju RATM, i pijanu studentariju koja otkida na isto.

– Bila padobranac na 15 rođendanu gde mi deca govorila VI. Popili su čitavih 6 piva, svirali gitare i pevali. Lepo.

– Onda bila ta SW konvencija. SW – znači Star Wars. Ko nije čuo za isto, ne znam na kojoj planeti živi. Jeste, ja sam SW freak, geek, kako god hoćete. Nisam toooliki, koliko sam mislila, videla sam i veće. Oohohoh, koliko veće. Sjajno se provela. Slikala se kao seljače iz provincije (što i jesam). Dajem samo jednu sliku, ne može više. Ceo dan proveli tamo. I kostimi, i igračke, i predavanja, i light saber, i fajtovi, ma sve. Super!

– Videla opet onu drugaricu što se udala onomad, a ja pisala o tome, kao i njenog sina. Rastu deca. Potrefilo se i da joj rođendan, deset godina nismo uspele da se sastavimo na nečiji rođendan. Popile kafu. Smejela se. Prisećale se. I onda i jedna i druga jurile na svoju stranu.

– Uspela da se zagubim i zbunim u jednoj od najpoznatijih ulica u Beogradu, a Ivan nije poludeo zbog toga već mirno i staloženo mi objašnjavao. Odvezli se opet do Mahlat na kafu. Ovog puta napravila i limunadu. Bez šećera. Opet pričali i pričali i pričali do besvesti. Opet davila zeca.

– Morala da jurim na neko mesto, ostavila njih dvoje da pričaju. Žao mi. Biće još prilika.
– Vežbala sa sestrom zadatke iz srpskog jezika za završni ispit osnovne škole. Polažemo 23. Držite nam palčeve.
– Vratila se crknuta za Bor.
– Naravno, opet ne spavam.

Neke stvari, priče i događaji su namerno izostavljeni iz ovog teksta. Ili ću vam napisati nekad ili neću. Ne čačkajte me vi koji mislite da treba!