Ja sam malo izvrnuta po pitanju kupovine, u današnjem popularnom rečniku – šopinga, kao i u svemu ostalom.

Ne volim da zevam po prodavnicama, to mi mučenje. Ja kad kupujem stvari, više one kupuju mene, da kažem tako nekako. Mogu slučajno da se nađem negde, vidim neku stvar, ona ”skoči” na mene i ja mora da je imam.

Moda iz ovog vremena mi je kupovine još otežala, jer ja ne znam da li se svi ti dizajneri i proizvođači trude da prave namerno ružne stvari. To sve nešto sjackavo, zlatno,srebrno, ima neke šnale, kaiševe, kauboje, mašne, isprano, pozelenelo, idiotski natpisi i tako to. Danas čovek ne može kupi običnu belu ili crnu majicu. Nema.

Za farmerkama tako patim od kad je počela ona moda ”isprano”. Jebote, ne mož’ čovek da kupi obične teksas farmerke, NIGDE. Nego, fala Bogu, negde usput našla si ja divnu ženu, ima radnju, dođem kažem Dobar dan, ‘oću to i to, ona mi nađe to i to, oceni mi i veličinu, ma koliko ja ”jojoirala” u težini, probam, kupim, doviđenja. Proces ne traje ni 10 minuta. Milina.

Elem, trebaju mi čizme. Stvarno. Obuća je za mene pa poseban problem, jer kao dodatak na ružne stvari koje se proizvode i prodaju, imamo mene feleričnu. Imam jednu nogu kraću, pa mora da nosim uložak u cipeli, da ne bih krivila kičmu i ne bi’ ćopala. Pa i ako nekim slučajem nađem nešto što mi se sviđa, onda mora da bude duboko, da može da stane uložak, da me ne steže i bla bla.

I tako ja rešila danas to tražim. Zvala mamu da uzme sve žive potvrde sa posla i da krenemo u potragu. Bolji dan nisam uspela da izaberem. Kiša pada, nagluplje na svetu, hladno, ledi koske, ona i ja špartamo. Nađoh čak jedne koje mi se sviđaju, ali zbog gorepomenutog problema ne mogu da ih uzmem. A nisu ni skupe bile.

Idemo dalje. Do pauze za ručak i malo zagrevanja, ja sam uspela da kupim pantalone i neku tuniku. Posle ručka i zagrevanja krenule smo u rundu broj dva, samo se sad već smračilo, kiša i dalje pada, hladnije je i bare se teže izbegavaju. Opet ne nađoh ništa.

Kad smo stigle kući, promrzle i gladne, dosecala sam kući pantalone, tuniku, jaknicu i kaputić. Bar ću da idem full opremljena, al’ bosa. Ko ga jebe…