Ja mnogo volim internet, blagoslovenbio, koristim sve njegove prednosti. I sve kuckam, čitam, istražujem, skidam muziku, filmove i takoto.

I guglam sve što me interesuje, sve što se zapitam, za sve što se nađem u dilemi. Jeste da to ubija mentalnu gimnastiku i verbalnu dijareju, nema više da se raspravljamo oko svačega, pa ja misim da je ovo, ja mislim da je ono, sedneš pitaš gugl, i on sve zna, i ako pogrešiš u kucanju, on te lepo pita jel’ si to mislio, jesam to sam mislio, kako zna nanuuu muuu.

E koliko ja koristim dragi mi gugl, možete da vidite po tome što sam ja pre neki dan sanjala minđuše, neke lepe alke sa nekom suzom, i sve ih nešto oni spremaju za mene, pa ih prskaju nekim srebrnim sprejom, pa ih poliraju, mnogo neke bitne minđuše, mislim san baš ostavio utisak na mene. I pošto ja nemam u bližoj i daljoj okolini ljude koji znaju šta snovi znače, ne posedujem sanovnik, a isto tako niko u okolini mojoj, ja lepo pitam gugl, on kaže da ako sanjam da sam gledala minđuše, a jesam, da mi je na pomolu nova ljubavna veza. Nazdravlje. Eto da neko zna, ako isto sanja minđuše.

E sad, jedinu stvar koju nikad nisam izguglala, niti sam pitala nekog matematičara ili fizičara je šta je to i kako glasi Šredingerova jednačina.

Kakve veze Šredingerova jednačina ima veze sa romantikom? Sad ću vam kažem.

Pre jedno hiljadudvestadvajes godina, izašli tako moj drugar i ja na pivo – dva, u nekom parku, i tu bili neki ljudi, koji nam nisu baš drugari, al’ se znamo iz grada. I svako si imao neki svoj problem što ga mučio, ne baš problem, ali dilema, mukica, pitanje i tako nešto. I tu bio i neki tip, nemam pojma ko je, tad sam ga videla, i nikad više i on pričao sa svima nama. I op, neko ima problem, on mu da savet, op neko ima pitanje o nečemu, on zna odgovor, mene interesovalo nešto jebemligašta, on zna pa mi kaže, drugaru isto. Tu se i pojavi jedan tip sa ljubavnim problemom, a ovaj genije krene odma’ da mu daje neki superkul savet.

I tu moj drugar, tada student višelektrotehničkeškole, mu reče, čoveče pa ti znaš sve, je l’ znaš Šredingerovu jednačinu? (tad ga valjda mučila oko nekog ispita) i ovaj tip kao iz topa krene da mu priča Šredingerovu jednačinu.

Nama to bilo mnogo super i zabavno, i kao što kažem, nikad više nisam videla tog tipa, niti imam pojma ko je. Al’ meni to što bilo romantično, tako da se neko pojavi i zna bre mnogo stvari, i sad tako kad god vidim nekog muškarca koji me zainteresuje, ja ga pitam da li zna Šredingerovu jednačinu. I ne zna. Niko ne zna.

I neću da pitam gugl da mi objasni, imam taj neki trip, da će čovek mog života da zna Šredingerovu jednačinu, eto tako iz topa, odma’ da mi odgovori, pa ću ja da se iznenadim i tako sve nešto lepo, i to je za mene romantika.