Secam se ja danas tako po kiši koja rominja, jer leto štrajkuje (tako vam je to kad se žalite na vrućinu, leto nas odjebalo, budale jedne blesave).

Elem, primila sam neke dve plate, pa krenula malo da trošim, a idem malo van grada, pa da se opremim. Usput i da napunim malo frižider, jer smo se jako dugo bavili politikom, pa je frižider ostao skroz usamljen.

Šetkam ja tako, kupi ovo, kupi ono, kad krc, prejeba mi se novčanik malo. Ne može da podnese sve ono što trpam u njega. Nema veze, imam lovu, kupim drugi.

Ja sam strašno sentimentalno vezana za svoje nežive objekte, dajem im imena, razgovaram sa njima i tako to. Vezana sam i za moj kineski novčanik sa svinjicama, i reših da ga zamenim za sličan, ako ne i isti.

Prvo se zbunih gde nestadoše silni kinezi iz ovog grada. Al’ ajd’, uđem u dve-tri prodavnice, ali novčanika sa svinjicama ili nečeg sličnog nigde nema. Ima ili neki premali, ili neki ”onakvi”. ”Onakvi” su u koji može komotno sve što imam da mi stane, ali, jedno veliko ALI. Neće duša to. Takve novčanike nosi moja mama, moja tetka, imaju slike svoje dece, muževa i unuka, koje pokazuju dok nose ceger, onako ispod lakta. Ne mogu da kupim takav novčanik, osećaću se staro.

Pogađa me to sa godinama u poslednje vreme, iako znam da sam nepodeljeni embrion još uvek, nekako me cima to što mi u poslednje vreme ljudi daju bar deset godina više nego što imam, što me neki tip pre neki dan nazvao gospođo, a ginekolog pitao šta čekam sa rađanjem dece.

I krenem ja tako dalje u potragu za novčanikom. Ulazila u neke silne knjižare i prodavnice, ma jok. Sve ”onakvi”. Oni i neki slatkasti su premali. Napokon nađoh jedan, kojim mogu da zamenim svinjice, kad mi ona opiči cenu od ‘iljadu i trista dinara. Beži bre, da dam tol’ke pare za novčanik, moje svinjice koštale 250 dinara.

I odustanem. Nosiću moje pocepane svinjice, al’ neću da kupim drugi, neću.

Ja imam 16 godina bre!!