Već par dana jurcam po nekim administracijama i lekarima, pa se zbunjujem i nerviram.
Znači, nije mi jasno zašto:

… na odeljenju opšte prakse u domu zdravlja radi najmanje 30 sestara (odokativno) u jednoj smeni, a samo pet stvarno rade, dok ostale samo trčakaraju, secaju neke kartone, lupaju vratima i klompama i izgledaju strašno zauzeto?
…. na istom tom odeljenju, na intervencijama, rade njih pet, sa toliko isto kreveta za injekcije, a prozivaju jednog po jednog, dok samo jedna traži papire, daje injekcije i piše priznanice za participacije?

…. zavod za zapošljavanje radi od jutra do jedan sat, kad samo jedan radi u tom periodu ( i to sporo), dok ostali dođu oko pola jedanaest na posao?

…. taj isti zavod za zapošljavanje postoji kad nikom nikada posao nisu našli?

…. zašto nezaposlena lica kada treba da izvade zdravstveno osiguranje moraju da plaćaju sopstveno osiguranje od odprilike dve ‘iljade mesečno? Mislim, ipak su nezaposleni.

…. zašto izvod iz matične knjige za vađenje pasoša nije oslobođeno takse, a za vojsku jeste? (dobro, ovo znam ali ‘ajde).

… zašto su u svim opštinskim ustanovama postavili portirnice i vrata napravljena od pvc-a, pa sve liči kao da ulaziš u neku pekaru?

…. zašto pauze u tim istim preduzećima nikada ne traju onoliko koliko piše, već još pola sata najmanje?

…zašto me svi prave majmunom?

… zašto se rodih ovde?