Mnogo glup naziv za tako nešto ozbiljno. I malo smešno. Kako svinja može da ima grip? A AH1N1 mi je još gluplje. I to je otprilike sve što mi je smešno ili glupo u vezi ovoga.

Ja se juče usra’. Ozbiljno. Obično ne verujem u te svetske panike i jednostavno ne obraćam pažnju. Kad je bila frka sa ptičijim meni bilo smešno. Al’ sad nekako nije.

I, iako sam alergična na svetske zavere, nekako odbijam da mislim da se ti gripovi javljaju slučajno među stanovništvom. Kontam da farmaceutske industrije jednog dana pročešljaju po magacinu i vide da nekog leka imaju isuviše, i bup! Ay malo da se potroši. I kao činjenica, koja meni ide u prilog je ta da, u Mexiku, gde se prvi pojavio ovaj virus, nisu našli ni jednu zaraženu svinju. Pa kako je onda virus mogao da mutira sa svinje?! Ako nema zaražene?!

Nego, ozbiljno. Svetska zdravstvena organizacija je podigla uzbunu na peti nivo. To znači da imamo pandemiju. Već gomila zemalja se javila sa prijavljenim virusom. U Americi je juče umrla beba od 2 godine i to je prva žrtva, a u Hrvatskoj se pojavio prvi mogući slučaj kod studentkinje koja se vratila iz Amerike.

To čudo će stići kod nas. Naravno da hoće. Kad je svet glup i ne ume da se organizuje. Čitam koje mere su postavljene na aerodromu. Pazite, molim vas, svako ko dolazi iz rizične zemlje (kojih već sada ima sve više) ima obavezu da se javi, ako primeti neke simptome. Eeeeej!!!??? Ko je bre tu lud?! Imamo pandemiju, a neko treba da se javi?! Nema bre da se javi! Virus može da bude u inkubaciji 7 dana, dok neko primeti simptome ima da zarazi ohohoo ljudi. Umesto lepo da u’vate svakog ko dolazi iz Meksika i Amerike, pa u karantin, pa vadi krv, čekaj 7 dana, pa tek onda možeš da izađeš. Jebi ga, vanredna situacija. Ali ne, verovatno se i tada razmišlja o ljudskim pravima, ili je to jednostavno mnogo posla.

Ili naši veseli i zdravi turisti iz Meksika koji su se javili sa Kube da su zdravi. Idioti jedni glupi, majmuni, kreteni, diletantni, neodgovorne budale! Odakle bre znate da ste zdravi?! Odakle vam tolika arogancija da se veseli vraćate u zemlju kao mogućnost da zarazite vašu decu, roditelje i prijatelje? I mene? I još nekoliko zemalja u prolazu?! Ej bre! Proverite to negde!!

Znači virus će stići. Čak i ako se sve odradi po jusu i pesu, ima neka budala negde nekako da prođe, preko ruke, ispod žita, na dođem ti – dođeš mi itd. I tu me počinje bude još više stra’. Naši doktori to dok provale, pa dok odrade sve pogrešno i sjebasmo se. A imamo leka samo za 1% stanovništva u Srbiji. A za vakcinu će trebati od 6 meseci do godinu dana. Pa vi vidite.

Ja se bacam u opasnu preventivu. Pranje ruku 27445454 puta dnevno. Već sam nabavila one posebne maramice. Više se ne pozdravljam sa ljudima, nema rukovanja i cmakanja, tako da se nemojte uvrediti ako se vidimo a ja vas gledam i pravim se luda. Ne vozim se više javnim prevozom. Ne pijem više iz čaše po kafićima. Begam od svakog ko se zakašlje ili kine.

Al’ tu sad postoji još jedan problem. Moja lepša polovina neće toliko da vodi računa, i verovatno, kada mu budem ispričala ovo, ima da mi kaže da sam hipohondar ( a jesam malo, kako se leči hipohondrija? :D ) i budala. I on neće da se baci an preventivu. A ja manijak za preventivu. I onda se poljubimo. I kapljice i šta onda?! Da me glupim svinjskim gripom zarazi lepša polovina?! Šta da radim? Da udarim embargo na ljubljenje ili da ostavim momka odma’, što mi tata juče rek’o kada sam mu elaborirala ovu temu?

Ne, ozbiljno. Mene stra’