Tog dana je X odlučio da uradi nešto drugačije. Nije se znalo zašto je baš taj dan odlučio nešto da promeni. Bio je sasvim beznačajan dan – 9 april. Ustao je, obukao se i krenuo u bolnicu.
Sestre su ga oduševljeno dočekale
” Dobro jutro doktore X ”
Popio je kafu, proflertovao sa par sestara i krenuo u vizitu.
” Kako ste vi danas gosopođo Y , a vi gospođo H?”
Znao je da mu je to rutina, ali osećao je da još nije vreme da nešto promeni. Dok se vraćao uzanim hodnikom u svoju kancelariju, presreo ga je bolničar
” Zovu vas da siđete dole, došla je ona od četvrtka ”
Doktor je pozvao tim i spuštao se liftom, sekunda se pretvorila u večnost. Bilo je vreme. Znao je. Ceo život radi taj mučan posao, mrzeo ga, gadio se i polako počeo da mrzi sebe…
Sišao je dole, već je smislio sve.
Čekala ga je uplašena, drhtala je. Velike oči su ga gledale i molile. Sada je bio još više rešen.
Ušli su unutra i sve je bilo spremno, a onda –
” Doktore, ja sam na specijalizaciji, poslali su me ovde da posmatram” – gledala ga je prelepa crnka. Video je divljenje u njenim očima. On je bio doktor! Njegova sujeta je porasla, a promena izbledela. Nije se sećao više ničega. Pa kako je i mogao, njene tužne oči ga više nisu gledale. Ležala je uspavana na stolu i verovatno sanjala o životu u njoj.
Navukao je rukavice i prodro u njen svet. Opipao je život.
” Vidite gospođice, sada uzmemo ovo”- uzeo je veliku hvataljku i iz nje izvukao ceo jedan svet. Otvorio je vrata i zauvek sastrugao život iz nje. Vratio je sve na svoje mesto i otišao je sa onom sa specijalizacije na piće. Za njega je još jedan radni dan bio gotov.

On: Probudila si se?
Ona : Nema ga više, uzeli su ga.

I oboje preplavi talas i udaviše se.